Hej!

Jag är en glad och jordnära Australiensare som bor i Sverige. Jag älskar människor och att hitta det som gör varje person unik. Jag älskar mina barn och min man och tycker att jag har den finaste hunden som någonsin har funnits. Jag är helt plötsligt besatt av tanken av att tälta, sitta vid en lägereld och att paddla kajak – trots att jag inte har någon aning om hur man gör något av det (och är medveten om att det kanske är tecken på en 40-års kris).

Och jag ÄLSKAR att ta bilder som berör! (Och att jag använder ordet ‘älskar’ alldeles för mycket på svenska, har jag hört.)

Men det jag verkligen vill berätta är historien om vad som har lett mig till den här stunden.

Bokhögen som ligger bredvid min säng är lite som en tidslinje av min fotokarriär. Från att lära mig hur min kamera fungerade, till exponering, ljus, posering, till dokumentär-familjefoto. Allt för att försöka få bilderna ur mitt huvud och in i min kamera.

Jag förstod ganska tidigt att jag är allergisk mot ‘fejk’ och att jag inte tycker om strikta poser som inte känns autentiska och uttryck som känns onaturliga.

Jag ville hjälpa mina kunder att slappna av, att kunna ge dem en härlig upplevelse och locka fram naturliga uttryck som man inte kan få av att säga ‘cheese’. Jag ville också se att de lämnar fotograferingen med lite extra studs i steget. Det var så jag upptäckte ‘Moment Design’ tekniken. Hela konceptet kändes som JAG och jag tycker att det har gjort en stor skillnad för mitt arbete. (Boka en fotografering så du kan få veta mer.)

Då hände det något konstigt.

Foto ändrades från att vara en hobby till ett jobb och min bokhög tog en helt ny vända.

När jag växte upp och försökte lista ut vad jag skulle göra med mitt liv, undvek jag allt som hade med ‘business’ att göra. Det kändes så opersonligt och TRÅKIGT! Men när jag släppte de traditionella företagsböckerna och upptäckte böcker som lärde ut att företagandet kan vara personligt. Det går att driva ett företag med passion, så länge man följer sitt hjärta och gör det på sitt eget sätt istället för att försöka anpassa sig efter en förutbestämd mall.

Allting började falla på plats.

Jag började träffa andra entreprenörer som drev sina företag med passion, och faktiskt, nu tycker jag att det är roligt att prata om budget och marknadsföring. Vi är starkare tillsammans och när jag upptäckte att genom mina bilder kunde jag hjälpa andra att få sina företag att växa, så kändes allt rätt.

Jag upptäckte ‘personal brand photography’ och vikten av att ha bra bilder för att berätta vem du är och attrahera kunder och jag är jättepeppad!!

(Tack till min underbara vän och kollega, fotograf Helena Berzelius – Studio Lea, för bilden på mig.)

Pin It on Pinterest